Meghívó

az

EGYHÁZFÓRUM

lapbemutatójára

Helye: Nyitott Műhely, 1123 Budapest, Ráth György utca 4.

Ideje: 2014. május 20. (kedd) 19:00 óra

A FERENCI EGYHÁZFORDULAT

MAGYAR(ORSZÁGI) LEHETŐSÉGEI

Az Egyházfórum 2014/1-es szám súlypontjának szerzőivel

Deák Dániellel

Kamarás Istvánnal

Lengyel Lászlóval és

Wildmann Jánossal

Izsák Norbert beszélget

 

Wildmann János az Egyházfórum alapítója és leköszönő főszerkesztője egy harminc éve Rómában megjelent tanulmányában a magyar egyházi élet három auktorának szerepét és lehetőségeit elemezte: az államét, az egyházi vezetését, valamint a báziscsoportokét. Egyes javaslatai Ferenc pápa reformtörekvéseinek tükrében nyernek újra aktualitást. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői az Egyházfórum legfrissebb számában a három évtizede tárgyalt kérdéseket járják körül, és azt vizsgálják, hogy vajon eléri-e a ferenci egyházfordulat a magyar katolikus egyházat.
(Írása itt olvasható.)

Lengyel László szerint az egyház ma éppúgy államfogoly, mint a Kádár-rendszerben volt, de vannak kitörési lehetőségek. Hol vannak ezek, és kik lehetnek a kitörés kezdeményezői?
(Írása itt olvasható.)

Kamarás István egy közelmúltban és szélesebb baráti körben végzett gyors felmérése szerint a választ adók fele nem tud egyetlen olyan közösséget sem megnevezni, mely hazánkban a ferenci reformok bázisa lehetne. Vajon mit mond a válaszolók másik fele?
(Írása itt olvasható.)

Deák Dániel a felszabadítás teológia fonalát veszi fel, amikor a pápa által követelt szegény egyház szerepét nem a jótékonykodásban, hanem a társadalmi egyenlőtlenségek strukturális okainak felszámolására való törekvésben látja.
(Írása itt olvasható.)

Izsák Norbert a HVG volt munkatársa és a „Vallomások” című kötet szerzője a téma, különösen pedig a kisegyházak álláspontjának kiváló ismerője.

A belépés díjtalan.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Egyházfórum Alapítvány