Bátorság az egyházért 2016

Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma a Fidentia pro ecclesia emlékérmét 2016-ban a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek ítélte oda a menekülteknek nyújtott sokoldalú humanitárius tevékenysége elismeréseként.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és karitatív szervezete, az Oltalom Alapítvány, a menekülthullám megjelenésének kezdetétől fogva mind a mai napig élen járt és jár a menekültek humanitárius megsegítésében. A magyarországi egyházak közül elsőként volt jelen Röszkén, Zákányban, Hegyeshalmon és Szentgotthárdon, napi rendszerességgel osztott hideg és meleg ételt, vizet, tisztálkodási szereket és ruhát. Amikor a magyar határ gyakorlatilag bezárult a menekültek előtt, akkor Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Koszovóban és Görögországban folytatta több helyszínen is a humanitárius segítségnyújtást.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség következetesen a bibliai útmutatások alapján cselekszik, amikor enni ad az éhezőknek, inni ad a szomjazóknak, befogadja a jövevényeket és megvigasztalja a szomorkodókat. Ezzel közönyös és ellenséges környezetben is nyíltan tanúságot tesz Krisztus iránti hűségéről.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség példamutató és áldozatos tevékenységét a magunk részéről a Fidentia pro ecclesia emlékérem odaítélésével ismerjük el. 

Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma