Megjelent Wildmann János: Korszerű hűségben – Bevezetés a gyakorlati teológiai gondolkodásba című könyve

Modern korunk, sőt az egyház is tele van ellentmondásokkal és áthidalhatatlannak tűnő ellentétekkel, amelyek elbizonytalanítanak bennünket. Könyvében a szerző arra a kérdésre keresi választ, hogyan lehetnek korszerűek, egyszersmind az eredeti jézusi üzenethez hűségesek az egyházi közösségek és tagjaik. Mit kezdjünk például az értékrendek átalakulásával, a szekularizációval, az egyházi intézmények válságával, a politika szakralizálódásával, az egyház átpolitizálásával, a szédítő technológiai fejlődéssel vagy a genderrel? Hogyan határozhatja meg egy közösség a maga elsődleges céljait, miként kerülheti el, hogy egyéni vagy intézményes érdekek háttérbe szorítsák ezeket? Bár a szakterületek sajátosságai különbözők, mindenütt megkerülhetetlen a hatékony és hiteles vezetés, a fejlett szervezeti kultúra, valamint a megfelelő struktúra, amely alkalmasint reformokra szorul. De miért feszülnek egymásnak – gyakran kibékíthetetlenül – a reformok hívei és ellenzői?

Többek között ezekről a kérdésekről is fogunk beszélgetni a szerzővel a kötet bemutatóján 2024. május 14-én, kedden 17:00 órától a Stephanus Könyvesházban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 1.). A szerzővel Laborczi Dóra, az Egyházfórum főszerkesztője, Szőnyi Szilárd újságíró és Vörös Imre volt alkotmánybíró beszélgetnek.

A könyv a 31. Szent István Könyvhéten is kapható lesz, 2024. május 13–17. között az Egyházfórum pavilonjában a Ferenciek terén, a Curia utcával szemben. A helyszínen minden kiadványunkra 20-tól 80 százalékig terjedő kedvezményt biztosítunk.

A kötetet május 19-től lehet megrendelni honlapunkon.

 

A szerző gyakorlati teo-trilógia sorozata egy további kötetének (I. vagy II.) megrendelése a fenti könyvvel együtt csak plusz 800, mindkét kötet (I. és II.) megrendelése csak plusz 1200,- Ft.